Praktikdag om Hjärtsūtran

Lördagen den 13 maj kl 10-14 har vi en praktikdag på centret, på temat Hjärtsūtran. Det är en dag för oss som vill fördjupa vår praktik tillsammans, och utgör en fristående fortsättning på sanghakvällen om de tre lakshanas (förgänglighet, icke-jag, lidande) som Anna leder den 3 maj.

Hjärtsūtran är en av de mest populära buddhistiska texterna, och reciteras bland annat i Triratnas sjufaldiga puja. Texten finns att ladda ner som pdf här.

Dagen är öppen för alla som har gått introkursen. Det kommer bli en blandning av meditation, reflektion och puja. Inga särskilda förkunskaper behövs för att delta, annat än önskan att djupdyka i praktiken. För att dagen ska bli så givande som möjligt, förväntar vi oss att den som deltar läser och reflekterar över texten i förväg. Annan rekommenderad läsning är även en text om de tre lakshanas av Tejananda som använts till en retreat på temat (finns som pdf här), samt ett föredrag som Sangharakshita tidigt gav om Hjärtsūtran (finns som pdf här) .

Dagen leds av Kshantida, tillsammans med Vanamoksha som är på besök från Stockholm. Ta med det du vill äta till lunch, så äter vi tillsammans på centret. Vi tänkte ha en relativt kort lunchpaus där vi äter i tystnad, det finns alltså inte utrymme att gå ut och köpa lunch.

Anmäl dig till Kshantida via mail om du vill delta, så vi vet hur många vi blir.